Halfmoon Vijl 180/180

categorie(ën) :

Vijlen
delen op :

Halfmoon Vijl 180/180

Vijlen !

Eén van de meest onmisbare stukken gereedschap, die in geen enkele nagelsalon  ontbreekt is vijlen ! Een vijl is niet alleen onmisbaar om je nagels voor te bereiden maar je hebt ook de juiste vijl nodig  om mooi vlak te schuren. Zodat je daarna een mooie egale afwerking krijgt. Maar je vijl heb je ook nodig om in vorm te vijlen. Vijlen zijn verkrijgbaar in diverse grit ( grofheid korrel )  wij werken voornamelijk met een 180/180 voor de natuurlijke nagel en om af te werken . de 100/100 gebruiken wij voornamelijk om de kunstnagels af te vijlen.

De grootste fout die gemaakt wordt (althans in mijn optiek) bij aankoop van vijlen ! Is dat de meeste nagelstilisten allen kijken naar de prijs, En kiezen ze voor de goedkoopste vijlen . Ik zal je dit niet aanraden. Goedkope vijlen bestaan voornamelijk uit  zand, dat met lijm op papier is geplakt, en word Chinees schuurpapier genoemd . Voor de Meeste Leveranciers is dit super, het kost namelijk bijna niets om te maken en gaat bovendien ook nog eens heel kort mee.

De G’lac vijlen zijn gemaakt van Japans schuurpapier, deze lijken duurder, maar als je het uitrekent hoe lang je deze vijlen kan gebruiken ten opzichte van de goedkope variant, dan kom je er snel achter dat de uitdrukking gierigheid bedriegt de wijsheid  wel zeker klopt. De Beauty Concept Store vijlen worden met een beter lijm op papier linnen gelijmd . daarnaast wordt er korreltjes aluminium gebruikt in plaat van zand. Dit zorgt ervoor dat deze vijlen veel duurzamer zijn en watervast voor het ontsmetten van de vijlen.